Endast en trepoängare på nio fighter är ingen grogrund till en framgångsrik säsong.

Sedan ska vi sansa oss. Tabelläget är inte gynnsamt, men någon panik är det definitivt inte. Jag brukar säga att det ska gå åtminstone 15 omgångar innan man kan dra några ordentliga slutsatser, se tydligt åt vilket håll det barkar.

Samtidigt är allsvenskan inte i omgång 3 eller 4. För Vita Hästens del var det den nionde matchen. Tendenser syns mer och mer och bildar snart en verklighet att förhålla sig till – och de pekar mot att Vita Hästen kommer kriga i exakt samma region av tabellen som de senaste tre säsongerna.

Artikelbild

Inget att göra volter över.

Men vem hade förväntat sig något annat?

Vita Hästen hade inför säsongen ett lag som på pappret skulle hamna på nedre halvan. För att överträffa det krävs det att flera spelare överraskar, höjer sig – gör mer än det förväntade.

Jag ser positiva riktningar hos spelare som Amil Krupic (Balkan-robust), Arvid Degerstedt (hur långt kan han nå?), Simon Krekula (bra skolad i Skellefteå) och Rikard Olsén (spelar klokt som en pudel).

Men det där räcker inte. Henrik Rommel behöver kliva fram mer med tanke på sin allsvenska erfarenhet. Det fordras att Jens Hellgren är den där ledande backen i båda riktningarna på ett tydligare sätt. Och Henrik Nyberg – där har vi en pjäs jag hade betydligt större förväntningar på. Nyberg ser inte ut att vara i harmoni för tillfället.

Vita Hästen är ett skridskostarkt lag, bra fart under rören är deras signum. Men när målchanserna väl dyker upp är det avgörande passet inte precist nog – eller så är det tomt krut i bössan.

I Alfreds Nobels hemstad Karlskoga såg vi otaliga bevis på det.

Ingen dynamit.

Det blir inte svinroligt i längden om det krävs ett stort antal chanser innan varje mål.

"Segertåget" med Maskinen spelades i Nobelhallen samtidigt som Karlskoga firade segern inför sin entusiastiska publik. Vita Hästen är varken ett segertåg eller maskin.

Spelmässigt gjorde de mycket rätt den här gången. Det finns absolut saker att bära med sig. Men i slutändan är det simpelt: det handlar om att göra fler mål än motståndarna och vinna hockeymatcher. Kontot måste fyllas med poäng.

Vita Hästen får en ny chans på söndag hemma mot Västervik, ett annat lag som har börjat knackigt.

Att kalla E22-derbyt för ångestderbyt i det här stadiet vore att överdriva kraftigt.

Men en sak är säker.

Jag skulle inte vilja vara det laget som förlorar.