Hästen halkade därmed ner en placering. Med tre omgångar kvar är det fyra poäng upp till slutspelsplats och sex poäng ned till kvalplats.

– För mig ligger fokus på morgondagens träning, sa Strömberg som inte gillar att stirra sig blind på en tabell.

Pontus Sjögren var tillbaka i målet efter en veckas sjukdom och han fick upp ångan direkt i Scaniarinken. SSK fick två numerära överlägen i den första perioden men lyckades inte få in pucken.

Artikelbild

| Tränaren. Leif Strömberg hittade en del positivt trots förlusten.

Totalt sett var det dock en jämn inledning där Vita Hästen till och med vann skotten med 16–6.

Målen kom i mittperioden i stället där Vita Hästen fick en riktig kalldusch. Det tog bara drygt tre minuter för Södertälje att dra ifrån till 3–0, från 24.24 till 27.32.

– Det är de där minuterna som dödar oss. Totalt sett tycker jag vi är bättre annars, men där missar vi lite. Det är en tekning bakåt och sen är det en markeringsniss vid 3–0, sa Strömberg.

Han tog timeout efter det tredje målet för att stoppa blödningen, få lugn i laget och skicka ut ytterligare direktiv.

Artikelbild

| Hemmahjälte. Före detta Vita Hästen-målvakten Henrik Lundberg räddade 37 skott.

Vita Hästen fick kontakt i matchen tack vare reduceringen i powerplay, där August Gunarsson blev fint framspelad av Alexander Pettersson och Marcus Eriksson.

Tredje perioden blev lite halvmärklig. Vita Hästen försökte gå framåt men var alltför ineffektivt i avgörande lägen, allt medan klockan tickade på. Det blev en tio minuter lång sekvens utan avblåsning och när det väl blåstes för powerplay stod det 17.07 på klockan.

Artikelbild

I det läget valde Strömberg att plocka ut målvakten Sjögren och strax därpå blev man ytterligare en utespelare mer på isen när SSK:s Stefan Gråhns blev utvisad.

Men Hästen fick aldrig läge att förvalta det övertaget. Direkt på tekningen åkte 4–1-pucken retfullt in i det tomma målet hela vägen från SSK-zonen.

Matchen var över.

Leif Strömberg och laget kammade noll i E4-derbyt men sport är inte bara svart eller vitt.

– Vi malde på i slutet och hade sju feta målchanser. Naturligtvis handlar det om att göra mål på de lägena också. Vi spelar för att vinna men resultatet får inte styra tanken. Det går inte att tycka att allt är skit bara för att vi förlorar. Vi gjorde mycket bra där ute och det var synd att vi inte fick chansen längre i powerplay på slutet, sa han.

Vita Hästen fick dessutom forwarden Emil Eriksson skadad.

– Han fick en puck i ansiktet när han satt i båset. Jag hoppas och tror att han kan vara med på fredag igen, sa Strömberg om säsongens sista hemmamatch mot Pantern.