Matchen spelades i Åkers Styckebruk några mil utanför Södertälje. Vanligtvis är ishallen där hemvist åt laget med samma namn som orten – hemmahörande i hockeyettan.

I hallen – utan loger och andra bekvämligheter – öppnade Vita Hästen matchen piggt. Henrik Nyberg hade ett vasst läge som SSK-keepern Alexander Sahlin räddade.

Ledningsmålet för Hästen skulle dock komma. Och det var nyförvärvet Christopher Fish som tog sig fram på egen hand, gjorde några dragningar och hittade luckan mellan benen på målvakten.

Marcus Hellgren Smed fick förtroendet från start i Hästen-kassen och han höll tätt perioden ut.

I mittenakten började Vita Hästen återigen på ett bra sätt. Två tidiga power play gjorde också sitt, och Hästen förde spelet.

I just power play utökades ledningen till 2–0. Marcus Eriksson höll sig framme och satte dit pucken.

Det var en period rik på utvisningar, men några fler mål tillkom inte, trots en hel del chanser åt båda håll.

Vita Hästen hade alltså en tvåmålsledning inför tredje perioden. Frågan var om de kunde hålla undan?

Södertälje tänkte inte ge sig utan kamp och ställde en del tuffa frågor till Leif Strömbergs mannar. Stundtals hade de mycket att reda ut i egen zon.

Med sju minuter kvar av tredje perioden fick SSK ett power play där det verkligen osade katt kring Hästen-kassen. Hellgren Smed var fortsatt svåröverlistad och i samarbete med utespelarna höll de stången och skapade sig ett drömläge att vinna matchen.

På slutet gjorde Vita Hästen 3–0 i tom kasse genom Arvid Degerstedt. De har fått en pigg start på försäsongen. Lagets nästa träningsmatch är borta mot Karlskoga på tisdag.