Kraven har höjts till i år. För att uppfylla kraven för elitlicens måste hockeyklubbarna i allsvenskan uppvisa 1,5 miljoner kronor i eget kapital, en god organisation, ungdomsverksamhet i rimlig omfattning samt en godkänd arena.

För Vita Hästen, liksom de flesta andra klubbar, har ekonomin varit det kämpigaste.

Men strax innan deadline på torsdagen kunde Yvonne Anglesjö pusta ut. Räkenskaperna till och med den sista april var sammanställda, granskade och godkända av revisorn.

– Det är klart precis nu. Jag ska åke hem, trycka på knappen och skicka iväg det till licensnämnden. Vårt resultat visar en ekonomi och ordning och vi har drygt 1,5 miljoner, berättar hon.

Om känslan var befriande? Yvonne Anglesjös långa "jaaa" och bubblande tonläge gick inte direkt att misstolka.

– Du kan inte ana jobbet bakom, dag och natt. Det har varit ett års jobb för att få ordning på det här.

Ändå är man inte riktigt i mål ännu. Siffrorna måste ju godkännas av licensnämnden också.

– Eftersom allt är godkänt av revisorn finns det inga tveksamheter som helst men vi måste ändå invänta beslutet. Det kan dröja till midsommar.

Vita Hästen har vridit och vänt på varenda krona i den här processen. Inte minst bland utgifterna. Sen har det tillkommit lite extra klirr i kassan från utomstående håll.

– Det har varit både från privatpersoner och företag men det har varit under flera månaders tid. Det har inte kommit någon och pytsat in sista dagen. Sen har vi även fått pengar från aktier som är sålda, säger Yvonne Anglesjö om den senaste säsongens nya satsning för att bättra på inkomsterna.

Vita Hästens ordförande kunde ägna torsdagskvällen för att andas ut och hämta ny kraft. Därefter väntar en ny spurt innan semestern.

– Säsongen börjar ju tidigare i år i och med träningsmatchen mot LHC den 7 augusti. Vi måste försöka få allt klart innan midsommar. Sen i höst blir det familjedagen med NTM den 2 september, då vi bland annat ska ha politiker som debatterar om Norrköping som idrottsstad på isen, berättar Yvonne Anglesjö.

Hon beskriver en klubb i harmoni med en "unik gemenskap".

– Leffe (Strömberg) gör ett grymt bra jobb och visar bra ledarskap. Sen har vi spelare som sitter och jobbar och hjälper till. Såna som "Macke", "Sama" och Kalin sitter och ringer runt till gamla årskortsinnehavare. Sånt ger en otroligt känsla till klubben, att alla jobbar tillsammans.