Därmed kommer 21-årige Kåsastul tillbaka till klubben han lämnade i våras.

Enligt Strömberg är det lite "blandade" orsaker som gör att Vita Hästen tappar den hårt arbetande och tacklande backen.

– Han är inte borttvingad på något sätt. Men spelare vill ha istid och efter en diskussion med hans agent kom vi överens om det här. Sune Bergman (Frisk Askers tränare) har ringt och hört sig för också. Det är inga hard feelings alls i det här.

Med alla värvningar de senaste veckorna hade Vita Hästen nio backar, inklusive Kåsastul.

– Han är en lovande back på många sätt som har haft lite otur med två avstängningar och den senaste skadan. Men nu är han hel, annars skulle han inte ha bytt, säger Strömberg.

Handlar det om någon övergångssumma?

– Nej, men de tar ju över hans kontrakt och alla åtaganden.

Behövde ni bli av med hans kontrakt för att ha råd med de andra som har kommit in?

– Nej, det handlar inte om det. Ekonomin sköts perfekt och det var en av anledningarna att jag själv hoppade på det här. Det är rätt och riktigt och inga monopolpengar. Man lever inte över sina tillgångar.

Annars kan man ju undra hur Hästen helt plötsligt plockar in en massa spelare samtidigt som klubben uppmanar fans att swisha för att ha råd med elitlicensen?

– Men det är väl bra att alla hjälps åt? Det är en win-win-situation eftersom vi vill bjuda på en hårt arbetande produkt. Vi har så många fina fans och sponsorer som ställer upp och det är jag oerhört stolt över, säger Leif Strömberg.

I Frisk Asker är man glada att få tillbaka Christian Kåsastul i laget igen.

– Christian hade en stark önskan att komma tillbaka till Frisk, och när den möjligheten kom var vi inte nödbedda. "Kåsa" har tagit ytterligare steg i Sverige och nu får vi mer bredd och fysik på backsidan. Vi är strålande glada att få hem en av våra "egna" till det som kan bli det tuffaste slutspelet i GET-ligan på många år, säger Nicolay Sörensen från Frisk Askers sportsliga ledning till klubbens hemsida.