Vita Hästen hade sju raka segrar inför bortamatchen mot Pantern i Malmö Isstadion. Men i Skåne tog det stopp mot ett hemmastarkt lag.

Första perioden: Pantern, med fyra av fem segrar på hemmaisen hittills, öppnade absolut starkast. Men Vita Hästen och Pontus Sjögren höll emot och kunde utnyttja sin spetskompetens när läget dök upp. Hästen, som är absolut bäst i serien i powerplay, gjorde 0–1 genom Jens Hellgren med en man mer på isen.

Det blev dock bara 20 sekunder att kunna suga på den karamellen innan Pantern kunde kvittera genom Axel Wemmenborn.

Skott: 11–3.

Andra perioden: En riktigt jobbig start för Vita Hästen med tre utvisningar ganska omgående, och så en fjärde lite senare. Men man redde ut både spel tre mot fem och fyra mot fem även om det dröjde till halva perioden innan det första skottet på mål kom.

Vita Hästen fick också en chans i numerärt överläge, skapade ett par bra chanser men lyckades inte få in pucken den gången.

En viss uppryckning i spel fem mot fem ändå i mittperioden, även om Pantern kändes något starkare över 20 minuter.

Skott: 14–7.

Tredje perioden: Pantern fick retroaktiv utdelning på övertaget, även om Vita Hästen gav en hjälpande hand. Gästerna åkte omedelbart på en utvisning på grund av för många spelare på isen och då gjorde Pantern 2–1.

Vita Hästen försökte lyfta spelet men neutraliserades ganska bra av Pantern. Kim Johansson styrde in 3–1 efter 52.29 och den definitiva spiken i kistan kom när Sebastian Selin satte fyran i tom kasse.

Strax innan det hade Vita Hästen haft en sista möjlighet i fem mot fyra men kunde inte utnyttja det läget. Därmed sprack segersviten i Malmö den här kvällen.

Skott: 10–10. Totalt: 35–20.