Zabel: "Inte roligt att titta på"

Han var nöjd med arbetsinsatsen. Men resten? "Spelet med puck var nästan obefintligt", sa Vita Hästens tränare Tony Zabel.

Tony Zabel var inte nöjd efter förlusten mot Almtuna.

Tony Zabel var inte nöjd efter förlusten mot Almtuna.

Foto: Christer Gustafson

Ishockey2019-08-28 22:15

Det svänger på försäsongen – det är inget nytt. Det har gjort det om Vita Hästen också i höst. Seger senast mot BIK Karlskoga men i den första hemmamatchen för säsongen var det ganska lite som stämde.

Det höll även tränaren Tony Zabel med om.

Han sa:

– Första perioden var ändå okej tyckte vi. Vi hade lite puckinnehav och chanser att göra en hel del mål. När vi gick in i pausvilan kände vi att vi måste upp lite, men det blev helt tvärtom. Arbetsinsatsen är det absolut inget fel på, men spelet med puck var nästan obefintligt. Det var mycket pucktapp och kladd. Då får man fundera på varför det blev så.

Har du något svar?

– Jo, jag har nog det, men jag vill inte skylla på det. Jag vet att vi tränar väldigt tufft just nu. Det syntes men det är inget jag vill skylla på som sagt. Då måste man spela enklare. Det var nästan så att jag kände på slutet att det inte var roligt att titta på. Men arbetsmässigt körde vi och försökte.

Laget skakade fram en hel del lägen, men hade svårt att förvalta dessa. Det blev ingen utdelning alls trots flera bra chanser.

– Skärpan fanns inte riktigt där. Klart att vi hade kunnat göra tre, fyra, fem mål idag men spelmässigt var vi inte där. Det har sett mycket bättre ut tidigare. Jag vet att det inte är så här vi kommer att se ut heller, men man är inte glad över det.

Under försäsongen har klubben haft två backar på try-out. Fredrik Falk och Wilmer Lindblad. Där närmar sig klubben beslut.

– Vi sa innan att de har augusti ut. Vi ska fatta beslut under den här veckan och ha en utvärdering av de här tre matcherna som de har fått. Vi får se hur vi hanterar det. Vi har en klar bild över situationen.

Karta: Himmelstalundshallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!