Det försvann, exakt klockan 16.53 den här eftermiddagen, med vinden av nästan 7 000 lättade suckar ut från Nya Parken.

2–0 mot Örebro SK i lagets tredje raka cupfinal (en sån har ju allt eller inget i potten) säkrade allsvenskt kontrakt 2015.

Bra gjort.

Riktigt bra gjort.

Jag trodde det inte.

När bussen lämnade västkusten med den hopplösa kvällen i Falkenberg i sitt bagage var IFK Norrköping allt annat än allsvenskt, men ett, två och tre nödvändiga drag i laget vände precis allt. Tre matcher senare är marken alldeles, alldeles säker under stjärnan inför den sista omgången på söder i Stockholm.

3–0 mot IFK Göteborg.

2–1 mot Gefle.

2–0 mot Örebro SK.

Tre matcher, tre segrar och finfina 7–1.

Det är sånt man kan leva länge på in i höstmörket.

IFK Norrköping kom så undan med det bästa den här skakiga hösten, där ett alldeles hopplöst augusti (två poäng på sex matcher) kastade in laget i dramatiken, men det är över nu. Glöm streckstrid, glöm sömnlösa nätter och glöm alla tänkbara resultat och njut av stunden precis här och nu. Det kan få vara så ett par dagar, men när allt kommer omkring och man så småningom ska försöka få någorlunda ordning på säsongen 2014 så finns det mycket, mycket att ta tag i.

Det var ju en säsong, som inte alls levde upp till vad den lovade.

Det var ju en säsong, som var ett allvarligt steg tillbaka i klubbens framtida planer.

Att laget är allsvenskt också 2015 räddar en del, men jag är rätt säker på att vi kommer få se en och annan förändring i och runt laget. Det krävs det om man ska försöka ta tillbaka delar av det förlorade förtroendet och tappade positioner.

Vem får stanna? Vem får gå?

Det enda säkra i dagsläget är Daniel Sjölunds entré från Åtvidabergs FF vid årsskiftet. Det är alltid en början.

...men, som det sig bör så här i triumfens ögonblick, kan och ska man både andas ut och fira en smula innan den allvarliga vardagen är tillbaka.

Kapten Andreas Johansson skolades om till mittback på den där bussresan hem i natten från Halland. Det var, alldeles enskilt och säkert, helt avgörande för den lyckliga utgången. Han har imponerat på ett lätt magiskt sätt i de tre senaste matcherna.Hans säkra uppträdande har smittat av sig på hela laget.

Det gav resultat.

Det blir ju inte mindre spännande av att fem (!) av söndagens hjältar är killar från Norrköping med en intressant framtid på spel. Linus Wahlqvist, Christopher Telo, Christoffer Nyman, Alexander Fransson och Andreas Hadenius (vilka starter han svarat med mot Gefle och Örebro) har testats rejält under hösten.

De har inte gjort någon besviken och kan gå ut ur det här lite starkare, lite tuffare och lite stoltare.

Janne Andersson var, förstås, på ett roligt, skämtsamt och glatt humör, när han mötte pressen efter slutsignalen. Han medgav, utan tvekan, att året kan vara ett av hans rörigaste och tuffaste under hans 30 tränarår.

Det var, till och med, så banderollerna i den heta bengaldebatten, som rasat under den senaste veckan, glömdes bort i segerns stora stund.

Den lär dock komma tillbaka.

Precis som den nya kommunledningens funderingar och tankar över Nya Parken och IFK Norrköpings högst ansträngda ekonomiska situation.

Som sagt... Det finns en del att ta i.