Det var, på inget sätt, en examen eller ett utspring på Nya Parken, men när IFK Norrköping satte punkt med stabila 2–0 mot Falkenberg den här sagolika våren saknades egentligen bara ett vackert utdrag av Studentsången. Jag såg ju mössorna på Curva Nordahl, som blivit en dundersuccé, och bara väntade på stycket med med viss lokal känsla kvällen till ära.

Än klappar (det blåa) hjärtat med friska slagoch den ljusnande framtid är IFK Norrköpings.

Det är ju det den här.

Med den bästa våren i mannaminne och så mycket Norrköping i årets upplaga av IFK Norrköping är det fullt tillåtet att sväva iväg och bli euforisk några dagar. När ska man annars låta sig göra det?

Det dröjer nästan fyra veckor tills arenan fylls, våra promenader bubblar i vitt och blått och manager Janne Andersson tar på sig en nytvättad tröja igen. Sidan 343 på text-tv och goda minnen, mål och matcher blir en bra vän i väntan på mästarna Malmö FF den 4 juli.

Två iskalla, lugna avslut signerade Nikola Tkalcic och Emir Kujovic gjorde vårens sista kväll med gänget mot Falkenberg. IFK Norrköping uppträdde med självförtroende och en trygghet, som vunnit så mycket poäng på sistone. Gästerna från västkusten, som vann de två mötena förra året, var aldrig nära att rubba ett formstarkt hemmalag.

Vi tar lite kalla fakta på det.

IFK Norrköping har sju segrar och två oavgjorda på de nio senaste matcherna.

IFK Norrköping ligger trea – eller som manager Andersson hellre uttryckte det – ”delad tvåa”.

Han har, förresten, använt sig av samma kostym, skjorta, slips, blå tröja och bruna skor vid varje match, men nu ska det tvättas.

”Jag chansade och tvättade skjortan före en match nyligen. Det gick vägen, men annars har det gått åt rätt mycket deodorant på sistone...”

IFK Norrköping har plötsligt, tack vare den poängrika våren, lämnat anonymitetens gråa tillvaro och kommer bli utsatt för nya proffsrykten från agenter, som lär droppa nyheter till kvällspressen. Det är ju ingen hemlighet att framgångar föder ett intresse, vilket vi såg på läktarna på Nya Parken den här kvällen. Holländska Groningen var här igen – med en viss blick på Christoffer Nyman och Alexander Fransson. Andra klubbar kommer följa.

”Vi vill ha kvar det här laget, men just proffssurret kommer ju som ett brev på posten, när det går bra. Jag vill gärna utveckla det här laget. Vi får se om vi får det – eller inte”, sa manager Andersson också.

Vem – eller hemska tanke vilka - försvinner?

Sommarens transferfönster kommer ge oss svaret.