Tre ligasäsonger för Uppsala innan Adnan Chuk hörde av sig. Anes Zekovic basketliv svängde rejält med flytten till Norrköping. Hans tidigare klubb har haft en blytung säsong, slutar dyngsist och åker ur.

Dolphins kliver snart in i slutspel med ett lag som tagit sig igenom ett mindre skadehelvete och som ser ut att ha stärkt de regerande mästarna. Ett färskt bevis: Bortasegern mot Södertälje.

Ett ännu färskare: Att på halvfart avfärda nykomlingen Wetterbygden.

– Jag har bara positiva tankar. Jag älskar att vara här, jag älskar staden och har kommit in i det bra. Det ska bli kul med slutspel, säger Anes Zekovic efter slutsignalen i Stadium Arena.

Skillnaden mot att spela för Uppsala?

– Vi hade inte så många spelare. Jag fick göra mycket. Här har jag en annan roll som jag tycker att jag tagit bra. Det är synd vad som hänt med Uppsala. Tråkigt att tappa ett så klassiskt lag som varit med så länge men jag hoppas att de tar sig ur det och börjar om på nytt, svarar Zekovic.

Som gick från toppmatch med dubbla förlängningar och vinst i Södertälje till att möta en nykomling på hemmaplan.

Artikelbild

En omställning som kan vara lurig.

– Så är det men när vi skruvade upp tempot så fick de svårt. Då är det inte många som hänger med. Vi fick enkla poäng, då är det lätt att spela, konstaterar guarden som fått vikarera som fyra med skadorna men nu är Zekovic tillbaka i sin ordinarie position.

Artikelbild

Dolphins gasade och gjorde 16–0 i tredje perioden.

Efter det hämtade sig aldrig gästerna.

Artikelbild

Adnan Chuk kunde vila Joakim Kjellbom och Mikael Lindquist i andra halvlek och skickade in framtiden i Ludvig Worge och Pars Erenköy på planen.

– Wetterbygden är ett knepigt lag att spela emot. De biter sig fast men i fjärde perioden försöker vi vila kroppar, säger Adnan Chuk.

Och höll med om att det fanns en fara med att ladda om efter urladdningen mot Kings.

– Absolut, men vi förbereder oss bra och vi tar till oss det vi pratar om efter Södertälje-matchen.

Andra raka segern för Dolphins den här veckan och när slutresultatet från Luleå kom hade mästarna dubbla anledningar att fira.

Södertäljes vinst i norr mot Luleå gör att Dolphins slutar sämst trea i grundserien, med chans att komma tvåa beroende på om Borås vacklar i någon av de två återstående matcherna (Köping och Nässjö).

– Innan Södertäljematchen hade vi ett bra snack. I de här tre matcherna som kommer ska vi försöka hitta rytmen och roller. Det är en match kvar innan grundserien är slut. Trea, eller tvåa. Vi måste försöka använda tiden för att bli ännu bättre, säger Adnan Chuk.