- Helst vinna hela skiten, säger sångaren Jakob Sindahl skämtsamt.

 

- Eller kvala åtminst-one..., inflikar basisten Teodor Vik.

 

Meladore, som enligt dem själva spelar "progressiv 60-tals-psykedelisk armageddonrock", började spela tillsammans för nästan ett år sedan och inspireras bland annat av Muse, The Who, Interpol och Editors. Bandet består förutom av Jakob och Teodor även av Daniel Carlson på gitarr och Kalle Nygren på trummor.

 

Innan hade medlemmarna mest spelat i coverband med kompisar, men i feb-ruari förra året bildades Meladore och bandet blev komplett då basisten Teodor anslöt sig i maj. Det var också först då som de kunde enas om ett bandnamn.

 

Gillar Smashing Pumpkins
- Namnet Meladore är främst en blandning av namnen på två Smashing Pumpkins-album, Mellon Collie and the Infinite Sadness och Adore, säger Jakob som är hjärnan bakom namnet.

 

De känner sig inte nervösa inför Katapulten, utan är överens om att det bara ska bli roligt. Inför framträdandet har det dock repats ännu mer än vanligt och de försöker att tänka på alla aspekter av scenframträdandet, som soundet, det visuella och scennärvaron. Som favoriter bland de lokala banden i Östergötland nämner de Zackarias och Legenden.

 

Vad har ni som kommer att få publiken att rösta på er?

 

- Våra trevliga personligheter! Och basistens leende.

 

Meladore kan du se 00.30 natten till söndag på Kulturkammaren.