Negativa tankar föder negativa handlingar och inte minst negativ energi. Det finns allt för mycket elände i världen och livet är allt för kort för att fyllas av en överdos med negativ energi.

Därför lever jag livet med ett leende på läpparna och glimten i ögat. Det oroar mig dock att det inte är allt för många som delar dessa tankar med mig.

Om det är något jag stör mig på så är det människor som ständigt klagar och rent allmänt bara sänder ut negativ energi.

Ibland undrar jag till och med om dessa personer ens inser hur de låter. Många gånger kan jag tycka att klagandet handlar om sådant som inte ens är väsentligt.

Är det verkligen ens värt att klaga på att du råkar ha en håltimme varje tisdags eftermiddag? Visst är det jobbigt men varför inte se det positiva att du har en anledning till att använda den tiden.

Är det värt den tid du faktiskt lägger ner på att se allt negativt? Klyschor, jag vet de är uttjatade men ändå stämmer de in så bra. Jag tänker att det faktiskt finns de som har det sämre än du, det finns de som jättegärna skulle vilja ha just den där håltimmen just för att de inte ens får gå i skolan.

Saken är den att jag var precis en sådan där som jag nu irriterar mig på, en sådan som ständigt klagade.

Men året innan jag började gymnasiet bestämde jag mig för att inleda ett nytt kapitel i mitt liv.

Ett kapitel där klagande och negativa tankar var bannlyst. Det konstiga är att det verkar som att folk tycker att positiva människor är jobbigare än negativa människor.

Borde det inte vara roligare att vara glad och just möta livet med ett leende? Allt blir så mycket enklare då, jag lovar er.

Jag förnekar dock inte att man ibland kan få vara negativ och att man har stunder i livet som inte är lika glada. Det handlar självklart inte om att man får bli överoptimistisk heller, det handlar om den där balansen.

Balansen mellan plus och minus, livet är ingen dans på rosor, just face it. Livet har toppar och dalar och det är helt enkelt bara att hantera dessa på bästa möjliga sätt.

Tänk på vilka signaler ni sänder ut till er omgivningen. Vill du vara den där gnälltanten med dålig attityd eller den som ser framåt och möjligheter i allt?