När UngNT ringer för att gratulera henne blir hon glad och väldigt förvånad.
? Men oj! Tack så mycket, vad kul det känns! Haha, jag är lite chockad men tack!
Hon berättar att bilden kom till när hon bestämde sig för att söka till lite olika högskolor, och hon ville ha bilder som var som reportagebilder.
? Jag bestämde mig för att göra ett projekt om tonårsmammor och jag tog kontakt med en 18-årig trebarnsmamma. Hon bjöd mig hem till sig, och vi satt helt lugnt och pratade under tvillingarna Tuva och Enyas mellanmål. För en av flickorna tog maten slut och hon började gallskrika, och den andra ? som varit väldigt lugn ? måste också tyckt det var kul att skrika med sin syster för helt plötsligt satt hon också och skrek!

Ögonblicksbild
Hon beskriver bilden som en "ögonblicksbild", och säger att hon tyckte om den när hon såg hur tvillingarna matchat varandras uttryck:
? Det var jätteroligt! Båda två hade exakt samma min exakt samtidigt!
Till vardags så bor Matilda i Stockholm på halvtid: efter gymnasiet fick hon en tjänst som fotoassistent, men hon får också egna uppdrag där hon bland annat tar modefotografier ? det motivet hon tycker bäst om att fota.
Är fotograf ditt drömyrke?
? Ja! Det är verkligen en dröm att få göra det och det känns verkligen jättebra att jag får arbeta med det.
? Fotografering har alltid legat varmt om hjärtat, särkilt eftersom jag hållit på mycket med musik så har det alltid gått hand i hand. Det är bara så himla härligt att få ta bilder som berör och som folk uppskattar!
Har du tips till de som vill bli bra fotografer?
? Hitta ett motiv som du brinner för att fota, och kom ihåg att kameran bara är ett redskap. Man pratar ofta om teknik i fotografering men det handlar sällan om vilken kamera du använder: i slutändan är det alltid vad du själv gör med bilden som bestämmer hur bra den blir!