Här är skrällen i Vargarnas startsjua

Med Viktor Bergström borta på grund av skada tvingas Vargarna agera inför semifinalreturen. In i laget kommer Ludvig Lindgren.

Ludvig Lindgren hoppar in för Vargarna i semifinalen.

Ludvig Lindgren hoppar in för Vargarna i semifinalen.

Foto: Krister Andersson/Bildbyrån

Speedway2019-09-03 21:35

Det var en tråkig krasch och en ännu tuffare skada som Viktor Bergström åkte på i den första semifinalen mot Griparna i Nyköping. Utöver förlusten med 14 poäng fick Vargarna ännu fler problem att hantera.

Bergström fick lämna matchen i ambulans med en tuff benskada, bland annat en spiralfraktur på fotleden. Någon mer speedway i år är inte att tänka på.

– Det är svårt att ersätta honom. Viktor tillhör Vargarna och har gjort det i många år. Han är naturligtvis tuff att ersätta rakt av, säger lagledaren Peter Jansson som dock har gjort klart med en ersättare till torsdagens retur på Ica Maxi Arena.

En rutinerad sådan.

Ludvig Lindgren förlänger säsongen efter att ha åkt ur elitseriens slutspel med Indianerna för en knapp vecka sedan. Nu får han köra åtminstone en match till – för Vargarna.

– Han har inte haft något kontrakt i allsvenskan, och när Viktor tyvärr skadade sig förra veckan så kan vi plocka in honom på grund av det, säger Jansson.

Vad förväntar du dig att Lindgren kan göra för er?

– "Ludde" är en stabil förare som är väldigt bra i Norrköping. Jag hoppas att han ska kunna ta runt åtta–nio poäng för oss i alla fall.

I övrigt får laget tillbaka även Mathias Thörnblom som har missat några matcher på slutet. 

– Det känns jättebra, han har tillhört det här laget i två år och det känns jättetryggt att han är med igen.

Hur ser du på möjligheterna att vända på underläget med 14 poäng?

– Det kommer att krävas en oerhörd insats av hela laget, det måste vi vara ärliga och säga. Det kommer att bli svintufft men vi ska göra allt vi kan.

Vargarna kommer köra så här: 1) Joel Andersson, 2) Ludvig Lindgren, 3) Kim Nilsson, 4) Timi Salonen, 5) Mathias Thörnblom, 6) Henrik Bergström, 7) Oscar Holstensson. Griparnas lag: 1) Peter Ljung, 2) Anton Karlsson (R/R), 3) Philip Hellström-Bängs, 4) Andreas Westlund, 5) Oliver Berntzon, 6) Emil Millberg, 7) Robin Aspegren. 

Karta: Kråkvilan
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!