IFK Norrköping gjorde fyra mål i 4-5-förlusten borta mot Halmstad förra helgen. Om offensiven gav utdelning då var det snustorrt mot AIK på Nya Parken.

Det saknades både aggressivitet och kunnande.

AIK gjorde matchens enda mål i den 38:e minuten. Kwame Karikari nickade till från nära håll efter att ha blivit lämnad omarkerad i IFK:s straffområde.

I situationen innan fick Martin Mutumba en frispark som såg billig ut från läktaren. Närmsta vittne Christopher Telo höll med.

- Kan man verkligen säga. Han förstärkte situationen och ska inte ramla där, sa IFK-mittfältaren.

Men samtidigt ska det sägas att AIK:s 1-0-seger var i underkant. Det allsvenska topplaget hade kunnat göra både ett och två mål till.

Det kan man inte säga om IFK den här kvällen. Islänningen Gunnar Heidar Thorvaldsson sprang och slet framåt. Hans facit blev några halvchanser.

Efter en kvart var han centimeter från att nå ett inspel av Martin Smedberg-Dalence men AIK-backen Alexander Milosevic hann före.

Och i den andra halvleken fick Thorvaldsson ett nickläge, tre meter från målet men nickade över.

- Det var riktigt nära att jag hann fram till inspelet, sa Gunnar om den första chansen.

- I den andra chansade jag på att bollen skulle komma i den ytan men backen var där och nicken gick över. Kanske om jag hade varit Alan Shearer hade den gått in, sa Thorvaldsson efteråt.

IFK fick lämna planen mållösa. Och poänglösa.