LÄS MER: Talangfull dansk debuterar för Vargarna

Vargarna vann med 47–43 borta mot Team Småland. Efter att en ung 19-årig dansk blivit en av matchhjältarna. Jonas Seifert blev klar sent, som skadeersättare för Mathias Thörnblom i truppen.

I Gislaved tog han 13+2 poäng.

– Han missade en start idag, det var lite synd, men annars var han fantastiskt bra, beskrev Peter Jansson nyförvärvet som blir inskriven i truppen i 28 dagar i Vargarna på grund av skadan på Thörnblom.

Var hittade ni honom?

– Han åker i danska ligan. Det har inte blivit så mycket scouting, men jag hade kontakt med Erik Gundersen som körde i Vargarna förr om han hade någon ung dansk som var sugen på att åka i Sverige och har framtiden för sig. Idag tackar jag för tipset.

Vargarna började matchen mot Team Småland lite sådär. Som mest ledde hemmalaget med åtta poäng men Vargarna kom närmare och närmare. Det var 42–42 inför sista heatet och där var matchens gigant Kim Nilsson (tog fullt) och Jonas Seifert obevekliga.

– Jag måste hylla Kim, han var också fantastisk. Och Oscar Holstensson som hade en tuff inledning gick ut och vann heat elva. Det var lite matchavgörande, konstaterade Peter Jansson.

Vad var det som inte funkade i början av matchen?

– Kim och Jonas flög iväg men de övriga var inte där i starterna. "Vikke" (Viktor Bergström) jobbade sig i alla fall in i matchen.

I och med segern befäster Vargarna serieledningen i allsvenskan.