LÄS MER: Doldisen räds inte spel mot AIK

LÄS MER: Snacka kan han – leverera också

Filip Dagerståls hjärnskakning och Kasper Larsens fotskada öppnade för Henrik Castegrens första allsvenska match som startspelare. Han klev av Östgötaporten som vinnare och med en bra prestation bakom sig.

Artikelbild

– Jätteviktigt. Vi vinner, de tappar poäng. Det här kommer att leva in i slutet, säger 22-åringen som gav ett stabilt och säkert intryck.

Även om det var spänt inledningsvis.

– Jag har väntat på det här och jobbat för det. Det var nervöst i början. Jag har växt upp i staden. Att få spela på ett fullsatt Östgötaporten mot AIK – det är häftigt. Jag tog för mig mer och mer. Jag är jättenöjd, säger Castgren om sin egen match.

Korsbandsskadan i början av mars 2017 var en smäll men Castegren har målmedvetet slitit på för att komma tillbaka.

Det här är en skaplig belöning.

– När skadan kom kände jag att jag var på väg att få det där förtroendet som jag inte haft innan. Jag har ändå varit med A-laget sedan 2014 och ska inte hymla med det, slår man inte igenom så får man de där glasögonen som folk ser på en med. Det är jobbigt att slå underifrån men jag vet vad jag kan och med förtroende har jag mycket mer i mig.

Castegren har ett kontrakt som går ut efter säsongen.

Diskssioner om en förlängning har påbörjats.

– Vi får se var det leder. Vi får ta det efter de här nio matcherna som återstår.

Vad vill du?

– Det här är det mäktigaste jag varit med om i mitt fotbollsliv. Får jag spela här är det jackpot. Det är det viktigaste. Att spela regelbundet, säger Castegren.

Jens Gustafsson hyllade den egna IFK-produkten.

– Väldigt kul att han fick chansen och att han tog den, säger Gustafsson.