LÄS MER: De klubbar som har råd att ha den skicklighetsgrad och den fysiken – det är Malmö och AIK.

Egna produkten Henrik Castegren gjorde fyra inhopp i allsvenskan 2016. 2017 skulle kunna ha blivit ett år där han gjorde sin första match från start.

I mars förra året ådrog han sig dock en korsbandsskada som höll honom borta från spel hela säsongen. Rehabiliteringen tog tio månader och Henrik Castegren kunde börja träna normalt igen i krokarna kring IFK Norrköpings försäsongsläger i Portugal i månadsskiftet januari till februari.

Att slå sig in i trebackslinjens tuffa konkurrens under vårsäsongen var dock inte det lättaste för en Castegren som hade mycket träning att ta ikapp. Henrik fick rikta in sig på att spela match med U21-laget.

För att få värdefull speltid på seniornivå lånades han ut till Degerfors i superettan. Där skulle han vara över sex matcher och Castegren tog för sig rejält då han startade i samtliga matcherna.

Att återvända till IFK Norrköping var det aldrig något tvivel om.

– Kortsiktigt är träningsmiljön i IFK bättre för mig än matchmiljön i Degerfors, säger Henrik Castegren.

LÄS MER: Jens Gustafsson hyllar Jordan Larsson.

Nu har Castegren kört för fullt med "Peking" sedan juli, men bara gjort ett inhopp i allsvenskan.

I den mäktiga matchen mot AIK kan det bli ändring på detta.

IFK Norrköping har Filip Dagerstål på skadelistan med hjärnskakning samtidigt som Kasper Larsen dras med fotproblem och har använt isbalja för foten både torsdag och fredag.

Henrik Castegren förefaller som ett mycket hett alternativ att starta tillsammans med Andreas Johansson och Lars Krogh Gerson längst bak.

"Henka" är mer än redo.

– Jag har svårt att se en roligare match att debutera från start i. Det är en stor chans att visa vad man kan på den här nivån, ett ypperligt tillfälle för mig skulle det vara, säger Castegren.

LÄS MER: IFK-danskarna stora frågetecken inför AIK.

Du känner dig redo märker jag?

– Absolut. Det här det här jag har tränat för hela min tid i IFK Norrköping. Att starta hemma mot AIK är bra mycket roligare än Dalkurd borta exempelvis. Jag kommer att ge järnet om jag får spela.

Har du fått några indikationer från Jens Gustafsson?

– Nej, så det är svårt att säga. Jag inser att jag är ett alternativ, men vi får se hur det blir. Det är en spännande väntan för mig.

Med Andreas Johansson som gör sin sista säsong i IFK, så öppnar det upp för en mer framträdande roll för Castegren i laget 2019. Såvida inte IFK värvar in en eller flera backar. Henriks kontrakt löper ut efter den här säsongen.

– Jag har folk som jobbar för mitt bästa. Det är klart att jag helst vill spela för IFK, men hur det blir nästa år tänker jag inte på nu. Det är fullt fokus på den här säsongen som gäller.