LÄS MER: De kan lämna IFK i sommar

26-åringen kom från Falkenberg till IFK Norrköping för två år sen. Speltiden i nya klubben har varit högst begränsad. Förra säsongen blev det ett enda inhopp i allsvenskan, hittills i år tre.

– Det är en förbättring i alla fall...men såklart är jag inte är nöjd med det. Med tanke på min försäsong hade jag förstås hoppats på mer. De inhopp jag har gjort har inte varit speciellt bra, det är svårt att komma in i matcherna med korta inhopp, säger Johannes i korridoren vid ingången från konstgräset.

Han, liksom flertalet av övriga spelare, var på torsdagen tillbaka på Östgötaporten efter tio dagars ledighet.

– Jag har varit hemma i Falkenberg och träffat familj, vänner och bara njutit, men alltid trevligt att vara här igen, det är ett ställe man trivs på, säger han.

Hallänningen hade en riktigt stark försäsong med flera utmärkta insatser i träningsmatcherna. Många trodde att det skulle öppna för en plats i IFK:s allsvenska elva, men så blev det alltså inte.

Till Johannes Valls besvikelse.

– Jo, efter min försäsong kändes det riktigt bra, men det har inte blivit som man hoppades.

Spekulationer om ett klubbyte har kommit som ett efterlängtat sent segermål.

– Det är ju inte bara helt upp till mig. Jag har kontrakt och trivs jättebra här, men såklart är man ute efter speltid. Om jag ska gå nån annanstans ska det vara nåt som passar mig och som passar IFK att släppa mig till. Det är inte alls så att jag bara känner att jag vill härifrån, och så känner inte Jens (Gustafsson, managern) heller. Ska det vara nåt ska det kännas bra för alla, säger han.

Din förra klubb, Falkenberg, har det tungt i botten, är det aktuellt med en återkomst dit?

– Klart jag känner och har kontakt med många där, men de har en stor trupp och många spelare. Det är inget som alls har varit på radarn hittills i varje fall.

Superettan kanske?

– Som sagt, just nu är det ingenting som jag har en aning om. Jag kör uppstarten nu och kör på, förhoppningsvis blir det bra här och om inte får man ta det sen. I den bästa av världar är jag kvar i IFK Norrköping och får lite speltid här, säger Johannes Vall.

Andra spelare kan försvinna, vilket kan ge chansen för Johannes istället.

– Saker kan hända men jag fokuserar inte så långt fram utan här och nu.

LÄS MER: "En sak man varit med om som stärkt en"

För IFK väntar tre dagar med läger i Falkenberg nästa vecka. Johannes Vall ser fram emot att komma hem till västkusten igen.

– Vi ska bo nere vid stranden där, och träna på fina gräsplaner så det blir nog bra.

I träningsmatchen mot Falkenberg på onsdag ställs Johannes mot sina tidigare lagkamrater.

– Kul att spela mot gamla polare. Säkert mer än halva laget är kvar sen min tid där. Alltid roligt med mycket matcher så får man se hur det går för egen del, säger han försiktigt.