LÄS MER: Jordan – om bytet: "Aldrig rätt att reagera så"

Efter urladdningen mot Malmö FF inför välfyllda Östgötaporten var det ett lugnt träningspass som laget tog sig igenom under torsdagen.

De flesta körde på gymmet. Några, främst de som inte spelade mot MFF, körde kort ute på planen.

Kravet på att snabbt ladda om är stort.

På lördag väntar Sirius borta.

– Jag kan inte komma ihåg att vi spelat så här tätt någon gång. Det brukar vara en dag till, säger Jens Gustafsson.

Gör det att ni måste lägga upp de här dagarna annorlunda än vanligt?

– Den här dagen (efter match) ser oftast likadan ut. Men vi trycker lite hårdare på nogrannheten än vi behöver normalt. Det är en av utmaningarna. En annan är att Sirius har kommit igång rejält och är ett väldigt bra lag med många bra spelare. Vi kommer behöva jobba som en trupp de här dagarna för att vi ska kunna mäta oss med Sirius.

Hur ser du på segern mot Malmö med lite distans?

– Vi har bestämt att vi får njuta av gårdagen fram till klockan 13.45 (träningens slut) idag. Sedan går vi vidare. De känslorna handlar mycket om stolthet och glädje över att vi skapat ett lag som faktiskt klarar av den här typen av utmaning som var igår. Vi jobbade enormt hårt mot det som jag skulle säga är Sveriges bästa lag.

Att få igång målproduktionen framåt är en sak, men IFK:s defensiv har imponerat den senaste tiden. Laget släpper sällan in mål.

– Vi har ett uppoffrande försvarsspel där alla ställer upp. Inte minst forwards. De gör ett jättejobb i försvarsspelet. Igår var Malmös skicklighetsgrad väldigt hög, hade vi haft marginalerna emot oss hade det kunnat gå annorlunda. Det vi fortfarande dagen efter har som lärdom är att vi behöver ha en annan matchbild än den i andra halvleken för att kunna mäta oss med MFF över tid. Det är en utmaning i vårt egna offensiva spel där vi måste ha större mod och högre tempo i förflyttningarna så vi på så sätt kan ha mer boll i laget.

Gällande skadeläget är det tämligen oförändrat jämfört med före Malmömatchen. Kasper Larsen fortsatte vara utanför träningen, han joggade runt planen och är en bit från spel fortfarande även om han närmar sig.