LÄS MER: Här är Vita Hästens nye back

LÄS MER: Han stannar ett år till i Hästen

Först spelade han en tid med ett brutet finger som inte ville läka. Och kvalserien tog slut halvvägs efter att Mattias Kalin brutit fotleden på en träning.

2018-2019 blev inte någon rolig säsong förhonom.

Fotleden är opererad sedan tidigare och på fredagen opererade han fingret också.

– Allt har gått bra. Skönt att få det avklarat så man kan komma igång med rehaben, säger Kalin som också har ett kontrakt som går ut med Vita Hästen.

Han har blivit en av de mest rutinerade i klubben dit han kom från Djurgården inför säsongen 2014-2015. Säsongen som gick var han assisterande lagkapten. Om det blir en fortsättning återstår att se.

– Jag har haft lite koll med Vita Hästen. Ett snack med Tony (Zabel, nye tränaren), inget djupare än så.

Verkar de vilja ha dig kvar?

– Det verkar så, men det har som sagt inte varit något djupare snack än.

Samtidigt finns det en del intresse även i övrigt. Klubbar har hört av sig.

– Det finns annat också, men inget är klart. Det finns intresse i alla fall. Det är hockeyallsvenskan plus en del annat.

Är det ett alternativ att stanna?

– Det är det såklart. Jag har varit här i fem år nu. Jag kom hit i junioråldern och har hunnit bygga upp ett hjärta för klubben.

Om det också blir så i praktiken återstår att se, men om det blir en säsong till i Vita Hästen så vet Mattias Kalin i alla fall vilka tränare han kommer få.

Han känner både Tony Zabel och Niklas Czarnecki sedan tidigare.

– Niklas har jag haft förut i Vita Hästen och Tony hade jag när jag var junior i Djurgården. Jag vet hur det fungerar, säger Kalin som först och främst ska bli återställd från skadorna.

Under tiden vill han också göra klart med en klubb att fortsätta karriären i. Vita Hästen eller någon annan – det är en öppen fråga än.